Kycklingburgare med avokadoröra
Bjud familjen på tilltalande burgare av möra, delikata kycklingfiléer som du tillagar på runt 30 minuter! Serveras med smarrig avokadoröra, stekt lök, skivade bifftomater, krispig grönsallad, hamburgerbröd av surdeg och ugnstekt potatis! Ny favorit på middagsbordet?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis och kyckling
500 g sommarpotatis
2 msk olja
1 krm spiskummin
1 krm chilipulver
1/2 tsk salt
4 kycklingfiléer
Lök
1/2 knippe färsklök
3 msk majsstärkelse
2 msk olja
Avokadoröra
2 avokado
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
salt och peppar
Till servering
1 bifftomat
1 grönsallad
4 hamburgerbröd av surdeg
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet: Rosta bröden i en het stekpanna, gärna en grillpanna så att man får fina ränder.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 672 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater61.5 g
Protein38.4 g
Kommentar
Gott och fräscht som kan varieras med dina favoritsåser.
Maya anna-maria
2014-08-19