Kycklingcarbonara med gröna ärtor
Har du testat din carbonara på kyckling? Om inte så har du nåt spännande framför dig! Precis lika snabbt och enkelt som den traditionella carbonaran, men med en liten twist. Här ingår nämligen både kyckling och kycklingbacon. Lite mer protein att tugga på alltså, och väldigt smarrigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp kycklingbacon (à 100 g)
300 g strimlad kyckling
1 msk olja
salt
peppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
250 g frysta gröna ärtor
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 639 kCal
Fett29 g
Salt1.8 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Perfekt med lite vitlök och timjan i. Jag la även i nån matsked riven ost så blev såsen krämigare.
Michael
2021-09-11Vad gör denna till en carbonara? Saknar ägg, svartpeppar och parmesan. Visst, en god sås är det men inte är det en carbonara tycker jag. /dryg, hungrig mamma
Monica
2021-05-17Så god dem gör vi om
Jenni
2021-05-14