Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter
![Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_192838/cf_259/kycklingcurry_med_nudlar_och_grona_arter.jpg)
Bjud familjen på en härlig kycklingcurry. Den krämiga kycklingfärsen, som får koka i kokosmjölk med kryddmixen pineapple thai, passar utmärkt med textur och smak från purjolöken. När grytan kokat samman serveras den med nudlar och små gröna ärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019
![Kycklingcurry med nudlar och gröna ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_192838/cf_259/kycklingcurry_med_nudlar_och_grona_arter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök (à ca 150 g)
500 g kycklingfärs
1 msk olja
400 ml kokosmjölk
30 g kryddmix pineapple thai
salt
peppar
4 port äggnudlar
1/2 påse gröna ärtor (à 600 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- elller glasnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 698 kCal
Fett35 g
Salt2.8 g
Kolhydrater53 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer