Kycklingfajita med pico-de-gallosalsa
Om du vill fylla tortillabröden med kyckling eller kalkon spelar mindre roll, det är kryddorna som gör fajitan. Börja med att blanda salsan av lök, tomat, koriander, röd peppar och lime. Sedan kryddsteker du köttet. När det doftar spiskummin och oregano i hela köket är det dags att äta.
Ingredienser
4 portioner
Pico-de-gallosalsa
1 liten gul lök
3 tomater
1 kruka färsk koriander
1 spansk peppar
1 1/2 msk pressad limesaft
1/2 tsk salt
Kryddblandning
1 tsk lökpulver
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk oregano
ca 600 g kycklinglårfilé eller kalkonschnitzel
2 msk olja
Till servering
tortillabröd
avokado
sallad
gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2579 KJ / 617 kCal
Fett30.3 g
Kolhydrater43.7 g
Protein38.8 g
Kommentarer
Riktigt god, smakrik och snabb och lättlagad.
Karin
2014-09-24Ljuvligt smakrik, enkel, och vacker för ögat.... Den passar i alla tillfällen.
Johanna
2013-10-14Jag lagade den här rätten. Den var KANON god. Tack Ica! Salsan var väldigt passanda till den kryddiga kycklinglårfilen. Receptet var lätt och följa. Jag bytte inte ut till något annat. Mina gäster tyckte också om kycklingfajitan och salsan. Enkelt,smakrik.
Gulay
2013-10-04