Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème
Kycklingfärs är en otroligt mör och välsmakande färs som passar utmärkt i en sås! Aubergine, rödlök, vitlök och soltorkade tomater håller färsen sällskap, och som grädden på moset serveras detta ihop med färsk basilika. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
1/2 rödlök
2 msk olja
500 g kycklingfärs
salt
peppar
1 tsk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna farfalle)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl crème soltorkade tomater
250 g snackgurka
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
För lite extra hetta, krydda med 1/2 tsk sambal oelek (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2795 KJ / 667 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr ett bottennapp. Smakade ingenting, fick krydda upp med allt jag hade hemma för att få det ätbart.
Pierre
2024-08-23Smaklöst. Tog creme fraiche med feta och soltorkad tomat, sambal. Auberginen var ju bara med som utfyllnad. Nä, inget jag gör igen
Ann-charlotte
2024-07-04Var är recept på tomatcremen?
Mirjam
2023-01-16Hej Mirjam! I detta recept har vi använt en färdig soltorkad tomatcrème. Fråga din ICA-handlare om de kan ta in den i sortiment om du inte hittar den på hyllan. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-17