Kycklingfilé med gratäng och paprikasallad

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
2
Kycklingfilé med gratäng och paprikasallad

Man borde verkligen äta gratäng oftare! Här är den också busenkel att laga, då du endast behöver värma den. Stek kycklingfiléer och gör en fräsch paprikasallad till. Snabbt, gott och enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Kycklingfilé med gratäng och paprikasallad

Ingredienser

2 portioner
400 g  potatisgratäng (gärna med fänkål)
350 g  majskycklingbröst
1 tsk  olja
salt
peppar
1   spetspaprika
250 g  körsbärstomater
1/2   förp färsk gräslök (à 20 g)
1 tsk  rödvinsvinäger
1 tsk  olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

väl enkelt och traditionellt för att köpa i en kasse

Lis

2021-01-19

Mycket gott och lättat göra ordning

Birgit

2021-01-18

Näringsvärde per portion

Energi2508 KJ / 602 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater30 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta pesto med kyckling och tomat
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majskyckling med oliver och rostad paprika
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i dragonsås
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rökt kalkonbröst med saltpotatis och mojo verde
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga