Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt
![Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63668/cf_259/kycklingfilé_med_saffransris_och_mandelyoghurt.jpg)
Ett häpnadsväckande och utsökt sätt att tillaga kyckling och ris. Lyxig saffran förgyller riset och du serverar det med den ugnsbakade kycklingfilén. På detta ringlar du en speciell sås gjord på syrlig yoghurt med aprikoser och mandelspån.
![Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63668/cf_259/kycklingfilé_med_saffransris_och_mandelyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk matfett
salt och peppar
3 dl fullkornsris
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 påse saffran
Mandelyoghurt
10 torkade aprikoser
1/2 dl rostade mandelspån
2 dl turkisk yoghurt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten, ägg).
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Prova lite kardemumma i yoghurten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3408 KJ / 815 kCal
Fett0 g
Kommentar
Förvånansvärt god smakkombination! Gjort denna rätt flera gånger.
Maria
2017-04-26