Kycklingfilé med vitlökssås och klyftpotatis
Saftiga kycklingfiléer som fått marinera i smaker som honung får tillagas i ugn ihop med de delade potatisarna. Krämigheten i rätten får du av vitlökssåsen du enkelt svänger ihop på crème fraiche och pressad vitlök. Hacka upp lite gurka och sallad och du har middagen serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på marinaden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt, gott, perfekt som fredagsmiddag! Vi använde creme fraiche med smak av vitlök och parmesan. Jättegott.
Nina
2024-03-22Lättlagat och väldigt gott!
Ulrika
2020-06-21