Kycklingfilé och höstsallad med päron
Kycklingfilé paras ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
2 palsternackor
3 morötter
ca 200 g rotselleri
450 g potatis
2 msk olivolja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
Sallad
2 päron
1 dl solrosfrön
65 g röd mangold
Sås
2 msk honung
3 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
Till servering
150 g gorgonzola eller manchego
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2933 KJ / 701 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer