Kycklingfritatta med grönkål och svartkål
Härlig frittata med kyckling som får fin grön färg av spenat och underbar smak av timjan, purjolök och svartkål. Matig ugnsomelett när den är som bäst, enkel att blanda ihop och sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
ca 10 cm purjolök
300 g fryst grönmix
125 g skuren grön- eller svartkål
400 g stekt & skivad kycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk rapsolja
Äggstanning
4 ägg
2 1/2 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl vispgrädde (40%)
65 g babyspenat
2 msk hackad persilja
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
sallad
rostade solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen superkonstigt recept. Varken "fryst grönmix" eller "svartkålsmix" fanns att köpa på ICA, åkte till och med till flera butiker. Dålig beskrivning i tillvägagångssätt.
Marcus
2022-01-14Ett av de mer oklara recepten jag gjort fr ICA. Jagade grönmix på mitt Ica Maxi. Fanns inte. Svartkål fanns, men inte skuren. Det hade varit bättre om man skrev ut vad tex grönmixen skulle innehålla. Det fick jag läsa mig till i ingressen. Men det kan ju vara gott ändå.
Lena
2020-09-18Tycker jag också Lars. Gav rejält med sting med 2kg. Men spännande med recept som är lite annorlunda.
Elin
2020-03-13Haha, hoppsan! Jag kan bara instämma med er båda Elin & Lars. Där blev det lite väl tokigt. Vi har nu uppdaterat papparmängden. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-13