Kycklinggratäng
Att laga gratäng är ett enkelt knep för en snabb middag som passar lika bra till vardag som till helg. På menyn står en krämig kycklinggratäng med smaksatt crème fraiche med tomat och basilika. Servera med bulgur eller matvete.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé eller -lårfilé
1 msk olja
65 g bladspenat
1 tsk torkade örter (t ex rosmarin, timjan eller basilika)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl smaksatt crème fraiche tomat och basilika
1/2 dl vatten
1 1/2 dl riven ost
3 dl bulgur, ris eller matvete
För alla
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjökprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller välj ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2581 KJ / 616 kCal
Fett27 g
Salt1.4 g
Kolhydrater43 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Andra gången jag lagar den, så enkel och god. Tog en förpackning med fyra kycklingfiléer, blev 1000 gram, vilket passade för fyra personer. Hade i lite mer vätska, men själva kycklingen släppte ifrån sig vätska så det blev sås som räckte till alla. Tog paprikacremefraiche och öste på chiliflingor.
Camilla
2024-04-22Smaka riktigt gott med ris tacka för recept Ursula
Ursula
2024-03-14Enkelt och riktigt gott!
Anne marie
2024-01-07