Kycklinggratäng med paprika, lök och citronpeppar
![Kycklinggratäng med paprika, lök och citronpeppar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14956/cf_259/kycklinggratang_med_paprika__lok_och_citronpeppar.jpg)
En ljuvlig känsla infinner sig när du smakar den här kycklinggratängen som tagit smak av den eldigt röda paprikan, den mjuka löken och heta citronpepparn. Mör, läcker och smakrik!
![Kycklinggratäng med paprika, lök och citronpeppar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14956/cf_259/kycklinggratang_med_paprika__lok_och_citronpeppar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé skuret i strimlor
2 msk rapsolja
1 röd eller grön paprika
100 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl Oatly iMat
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
3 dl långkornigt ris
1 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var gott. Gjorde en del förändringar då jag gillar mer kryddstark mat. Kryddade kycklingen vid stekningen med chicken & steak krydda, svartpeppar och salt. Även purjolök som vid tidigare kommentarer. Smaksatte grädde istället för Oatly iMat med sweet chilisås och de kryddor som stod i receptet. Minskade dock på saltet då kycklingen redan var smaksatt. Riven ost på toppen.
Ingrid
2014-02-16Förstod inte riktigt vitsen med att gratinera det hela i ugn när man lika gärna kunde göra det som en sås i stekpannan. Dessutom blir det mindre disk på det viset! Så jag stekte först kycklingen, sedan hade jag i paprika, svamp, vitlök och lite purjolök. Lät det fräsa ett tag och sedan i med matgrädde. Lät det puttra medan jag gjorde en sallad och serverade sedan med kokt råris blandat med persiljan. Blev supergott! Hade bara 500 g kycklinglårfilé hemma, så jag ökade istället på mängden svamp till 250 g.
Marie
2012-06-25Det var gott, använde även purjo bland svampen o paprikan
Ulla-britt
2005-10-15