Kycklinggryta med kalkonkorv och oliver
Kvällens middag består av en kycklinggryta som fylls med massor av härligheter! Kyckling tillsammans med kalkonkorv som är kryddad med vitlök och peppar, samt svarta oliver och purjolök i en härlig sås gör denna rätt till en smakexplosion. Toppa med färsk persilja och servera med ris och rivna morötter. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 purjolök (à ca 150 g)
300 g strimlad kyckling
1 msk olja
1 tsk timjan
salt
peppar
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
330 g kalkonkorv vitlök och peppar
240 g svarta urkärnade oliver
1 msk majsstärkelse
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3380 KJ / 796 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så god! Gott med kalkonkorv och oliver. En hit bland barnen som vi ofta gör igen!
Sofie
2021-11-12För lite kyckling, för mycket korv, äckliga oliver (Zeta). Kommer vi inte att göra om...
Eva
2019-02-05Nästa gång kör vi utan korven.
Sandra
2019-01-15