Kycklinggryta med kanel och madras curry
![Kycklinggryta med kanel och madras curry](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17506/cf_259/kycklinggryta_med_kanel_och_madras_curry.jpg)
En mustig smakrik gryta kan vara din räddning en kall höstkväll. I den här varianten kryddas kycklingen med kanel och madras curry innan grönsakerna, quinoa och ytterligare smaker tillsätts. Kombinationen är magiskt god.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
![Kycklinggryta med kanel och madras curry](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17506/cf_259/kycklinggryta_med_kanel_och_madras_curry.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 vitlöksklyftor
1 purjolök
4 selleristjälkar
4 morötter
900 g kycklingkött (t ex lår- eller bröstfilé)
2 msk olivolja
1 msk kanel
1 1/2 msk madras curry paste
1/2 tsk salt
1/2 dl konc kyckling- eller grönsaksfond
1 l vatten
2 dl vit quinoa eller bulgur
1 burk matvete (à 410 g)
1 msk honung
finrivet skal och juice av 1 apelsin
ev majsstärkelse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut bulgur och matvete, använd i stället enbart quinoa och öka på mängden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det här är en mycket god och smakrik höstgryta utan att vara stark.
Marlene
2009-10-18