Kycklinggryta med oliver och fänkål
![Kycklinggryta med oliver och fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16923/cf_259/kycklinggryta_med_oliver_och_fankal.jpg)
En snabblagad, krämig kycklinggryta med oliver och fänkål. Den röda paprikan och de svarta oliverna kontrasterar fint med det ljusa kycklingköttet. Servera gärna din färggranna gryta med fullkornsris och färskt bröd.
![Kycklinggryta med oliver och fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16923/cf_259/kycklinggryta_med_oliver_och_fankal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
1 fänkål
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
600 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1 msk dijonsenap
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
20 urkärnade kalamataoliver
salt och svartpeppar
1 citron
1/2 msk majsstärkelse majsstärkelse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj soja- eller havrebaserat gräddalternativ.
Gör så här
Tips
Smula fetaost över grytan strax före servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2352 KJ / 562 kCal
Kommentarer