Kycklinggryta med rostat grönt
![Kycklinggryta med rostat grönt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_95432/cf_259/kycklinggryta_med_rostat_gront.jpg)
En kärleksfullt tillagad gryta med kycklinglårfilé och tomat med härligt rostad blomkål, broccoli och endive som tillbehör. Passa på att blanda ner några oliver med grönsakerna. När de får torka i ugnen blir de koncentrerade i smaken. Riktig comfort food!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
![Kycklinggryta med rostat grönt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_95432/cf_259/kycklinggryta_med_rostat_gront.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
400 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk chiliflakes
Rostat grönt
250 g broccoli
1/2 litet blomkålshuvud (à ca 400 g)
1 endive (ca 200 g)
1 dl urkärnade kalamataoliver
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
2 krm salt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.
Gör så här
Tips
Torka oliverna separat på en plåt i ugnen på 100°C ca 1 timme, hacka och strö över vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1489 KJ / 356 kCal
Fett22 g
Salt2.6 g
Kolhydrater13 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod gryta! Jag lade till några hackade aprikoser för att balansera syran i tomaterna och strävheten i det rostade gröna. Blev riktigt mumsigt.
Maria
2015-02-27