Kycklinggryta med tomat och örter
En ljuvlig höjdargryta med kyckling och tomat. Örterna och kryddorna i tomatsåsen gör den riktigt smakrik och välbalanserad. Med rostad potatis till blir detta en riktig festlig kycklingrätt. Toppa med färsk persilja och njut med rostad potatis.
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g potatis (gärna amandine)
2 tsk rapsolja
salt
svartpeppar
Kycklinggryta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
390 g krossade tomater
390 g pastasås med tomat och basilika
1 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
250 g körsbärstomater
2 förp, stekt & skivad minutfilé av kyckling à 200 g (gärna classic)
1/2 kruka persilja
1 dl smetana
1 tsk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2356 KJ / 562 kCal
Fett23 g
Salt2.84 g
Kolhydrater52 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Meh. Förstår inte hur något med så många ingredienser kan bli så smaklöst. Och jag kryddade extra.
Karl-isac
2023-07-10Jätte gott!
Anna
2020-06-13Smakar glorifierad ketchup. Läs receptet, över 1KG tomat till knappt ett halvt kilo kyckling. Med POTATIS, när huvudingrediensen är tomat och till och med PASTASÅS. Nej, det här är en pastarätt, en dålig sådan. Hoppa denna och tacka mig senare
Markus
2020-03-29Hej Marcus! Tråkigt att du inte gillade receptet. Det går givetvis att krydda upp och servera med pasta eller ris om man hellre vill det. Hoppas du hittar ett annat recept här https://www.ica.se/recept/#:search=kycklinggryta som passar dig bättre. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-30