Kycklinggryta med tortilla sticks

Denna förstklassiga kycklinggryta kan du med fördel göra nÀstan helt klar nÄgon dag före ska avnjutas. Din gryta fÄr sin karaktÀristiska, heta smak av chilifrukt före den serveras med krÀmig avokado, ost, syrlig lime och stekta tortilla sticks.
Ett recept frÄn:
Buffé nr 11, 2011

Ingredienser
6 portioner
1 stor kyckling (gÀrna majskyckling, 1 stor kyckling vÀger ca 1,6-1,9 kg)
2 gula lökar
3 morötter
1 torkad anchochili
2 lagerblad
ca 12 vitpepparkorn (ev fler efter smak)
ca 3 l vatten
salt (1 msk salt per liter vatten)
1 paket mjuka tortillabröd (à ca 300 g)
3 burkar hela tomater (Ă 400 g)
4 vitlöksklyftor
ca 2 fÀrska chilifrukter (t ex spansk peppar, jalapeño eller thaichili), ev mer eller mindre efter smak
ca 1 tsk tabasco eller kajennpeppar
juicen frÄn 1 lime
2 avokador
1 dl fÀrdigriven mozzarella
1 dl fÀrdigriven cheddarost
1 lime att toppa med
1 kruka koriander
rapsolja till stekning och fritering
salt
peppar
Gör sÄ hÀr
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag hoppade över anchorchilin. Har tÀnkt mixa de överblivna grönsakerna till en soppa (tar bort lagerbladen först).
Annika
2011-12-11Varför anvÀnder man torkad anchorchili i receptet? Har varit i tre butiker och ingen har hört talas om detta!
Karin
2011-12-10Blev bjuden pÄ detta och det var verkligen jÀttegott!
Berit
2011-12-04