Kycklingkeftedes med sumakpotatis

Kycklingkeftedes med sumakpotatis och sval yoghurt är en enkel vardagsrätt som tillagas i ugnen. Du gör de saftiga biffarna på kycklingfärs, och potatisen smaksätts med den sötsyrlig kryddan sumak. Lägg till detta recept till vardagsrätterna!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
Potatis
1/2 dl olivolja
1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 kg fast potatis
2 rödlökar
2 tsk torkad oregano
2 tsk sumak (krydda)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Keftedes
2 vitlöksklyftor
1 dl grekisk yoghurt (10%)
2 msk ströbröd
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk chilipulver
Till servering:
1 kruka persilja
grekisk yoghurt (ev blandad med hackad persilja)
Gör så här
00:50:00
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt till servering.
Energi2188 KJ / 522 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott 😊
Yvette
2025-04-15Gott! Och kul med lite nytt i vårt hushåll. Markerat som favorit!
Sven-erik
2025-03-30Väldigt gott och man hatar ju inte mat som blir klar i ugnen när man själv kan göra en god sallad till middagen. Hos oss blev potatisen klar på 30 minuter och behövde inte vändas på. Kycklingkeftedes såg lite bleka ut, kanske hade vi behövt ösa något över för att få den där aptitliga stekta färgen? Kommer oavsett bli en av sommarens goto-rätter siade en av de som åt!
Kristina
2025-03-30