Kycklingklubba med svartrötter och äppelgräddsås
Svartrötter är en spännande rotfrukt och tillsammans med palsternacka och potatis blir det en magnifik kombination. Dessa rostas i ugnen, tillsammans med kycklingen, för en krispig yta. Till detta avnjuts en slät och sötaktig sås där sötman kommer från äpplet som är en av huvudingredienserna. Låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingklubbor
1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Rotfrukter
375 g svartrötter
500 g palsternackor
450 g potatis (gärna cecile)
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
Sås
1 gul lök
1 rött äpple
1/2 msk olja
2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3249 KJ / 773 kCal
Fett45 g
Salt2.31 g
Kolhydrater56 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Robin! Hoppas det blev gott och gick bra! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-01-18I vår matkasse(Inspiration) fick vi fyra färska kycklingklubbor.
Robin
2016-01-13Kycklingklubba med svartrötter och äppelgräddsås 4 kycklingklubbor i receptet , leverans av 3 st frysta kycklinksklubbor en blir utan denna middag, komentera inte att vi ska dela på klubborna,
Ulla
2016-01-13