Kycklingkorv med kryddstekta morötter och hummus
Att kryddsteka morötter är ett väldigt trevligt och lite krispigt tillbehör. Här äts de tillsammans med en kycklingkorv och en krämig hummus. Även couscous som du blandar med babyspenat. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port couscous
2 förp snackmorötter (à 150 g)
1 1/2 msk rapsolja
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
2 förp kycklingkabanoss (à 270 g)
65 g babyspenat
150 g hummus gula ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2766 KJ / 654 kCal
Fett24 g
Salt4 g
Kolhydrater78 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite oklart hur mycket man ska steka morötterna. Mjuka eller bara så dom får färg. Vi landade på nåt mellanting
Sebastian
2021-03-12Goda smaker, men inte det lättaste att äta med stora bitar av korv & morötter. Gör man som vi och lägger allt på samma tallrik så sprätter det couscous över halva matbordet när man skär mun-stora bitar av det andra.
Catherine
2020-10-22