Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad
![Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_201601/cf_259/kycklinglar_med_kramig_gurk-_och_radissallad.jpg)
Gyllenstekt kycklinglår med smak av rosmarin – mums! I detta fall äts det ihop med en krämig sallad gjord på gurka och rädisa, med en hint av dijonsenap. Ärtskotten bryter av smakerna fint!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
![Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_201601/cf_259/kycklinglar_med_kramig_gurk-_och_radissallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår (à 180 g)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 tsk rosmarin
4 port ris
1 knippe rädisor
1/2 gurka
2 dl yoghurt (10%)
1/2 msk dijonsenap
1/2 ask ärtskott (à 100g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2089 KJ / 499 kCal
Fett15 g
Salt2.8 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tråkig rätt som vi tyvärr brukar få alltför ofta i ICA:s matkasse.
Hans
2021-06-14