Kycklinglårfilé med toscansk brödsallad
Dröm dig bort till Italien med denna ljuvliga toscanska brödsallad med zucchini, basilika och levainbröd. Servera salladen med grillad eller stekt kycklinglårfilé.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
Toscans brödsallad
1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
1 dl olivolja
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 kruka hackad basilika
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
600 g kycklinglårfilé (gärna färdig marinerad eller se tips)
4 skivor levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hittade inte kyckling med black garlic men 5 stjärnor ändå. Det är salladen som gör rätten. Jag skar grönsakerna i små bitar innan jag satte in dem i ugnen. Lättare än att skära dem fettet när de är varma tänkte jag. Jag stekte brödskivorna så att de hade lite tuggmotstånd. Det brukar vara gammalt lite torrt bröd i Toscansk sallad. Salladen med burrata ovanpå kan vara ett alternativ till kycklingen.
Cecilia
2024-08-09Suuupergott! En riktig festmåltid
Helena
2024-06-29Förstår inte receptet när det gäller black garlic. Ska jag marinera kycklingen med den? Hur ser det receptet ut ?
Eva
2024-06-27