Kycklinglårfilé med apelsin, ingefära och valnötssås
![Kycklinglårfilé med apelsin, ingefära och valnötssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207364/cf_259/kycklinglarfilé_med_apelsin__ingefara_och_valnotssas.jpg)
Kycklinglårfilé med smak av apelsin och ingefära passar perfekt på en julmiddag. Tillsammans med en fräsch valnötssås, sallad och saffransris blir detta en riktig festrätt med extra julkänsla.
![Kycklinglårfilé med apelsin, ingefära och valnötssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207364/cf_259/kycklinglarfilé_med_apelsin__ingefara_och_valnotssas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1/2 apelsin
2 msk färsk riven ingefära
2 msk dijonsenap
ca 500 g kycklinglårfilé
1 msk olja
salt
peppar
1/2 dl panko eller ströbröd
Valnötssås
1 dl valnötter
1 grillad paprika
2 dl matlagningsyoghurt
Till servering
ris med saffran
gärna sallad
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat med en portion ris och grönsallad med tomat och gurka utan dressing.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2323 KJ / 596 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater69 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer