Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd
![Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17589/cf_259/kycklinglevermousse_med_cornichoner_och_ragbrod.jpg)
Ett charmigt recept på kycklinglevermousse att servera med cornichoner och rågbröd. Du gör moussen av bland annat vitlök, lever, sardeller, skinka, salvia och konjak. Utmärkt att servera som tillbehör eller som aptitretare.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
![Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17589/cf_259/kycklinglevermousse_med_cornichoner_och_ragbrod.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
500 g kycklinglever (fryst, tinad)
smör att steka i
5 sardeller
150 g rökt skinka
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salvia
2 msk konjak
200 g rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Till servering
danskt rågbröd
syltlök
cornichons
För alla
Fri från gluten om specialbröd används. Fri från ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör med laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör så här
Tips
Kycklinglevermoussesmeten kan läggas i en liten avlång brödform klädd med plastfolie (för 6 port). Låt kallna i kyl, stjälp upp och skär i skivor som en paté.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Går den att frysa
Karin
2020-12-13Hej Karin! Hoppas svaret inte kommer för sent. Men det går bra att frysa denna. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-22