Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Ett charmigt recept på kycklinglevermousse att servera med cornichoner och rågbröd. Du gör moussen av bland annat vitlök, lever, sardeller, skinka, salvia och konjak. Utmärkt att servera som tillbehör eller som aptitretare.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Ingredienser

6 portioner
2   schalottenlökar
1 - 2   vitlöksklyftor
500 g  kycklinglever (fryst, tinad)
smör att steka i
5   sardeller
150 g  rökt skinka
1/2 tsk  timjan
1/2 tsk  salvia
2 msk  konjak
200 g  rumsvarmt smör
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  peppar

Till servering

danskt rågbröd
syltlök
cornichons

För alla

Fri från gluten om specialbröd används. Fri från ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör med laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Tips

Kycklinglevermoussesmeten kan läggas i en liten avlång brödform klädd med plastfolie (för 6 port). Låt kallna i kyl, stjälp upp och skär i skivor som en paté.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Går den att frysa

Karin

2020-12-13

Hej Karin! Hoppas svaret inte kommer för sent. Men det går bra att frysa denna. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-22

Testa liknande recept

Kycklingleverpastej med balsamico
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxtartar
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kavringkanapé med ren, löjrom och syltlök
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingleversallad med krutonger
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga