Kycklingleverpastej med balsamico
![Kycklingleverpastej med balsamico](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104536/cf_259/kycklingleverpastej_med_balsamico.jpg)
Kycklingleverpastejen gör sig bra på minglet eller buffébordet. Låt den stå minst tolv timmar i kylen innan du serverar den ihop med mjukt eller rostat bröd, och gärna lingon och cornichoner.
![Kycklingleverpastej med balsamico](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104536/cf_259/kycklingleverpastej_med_balsamico.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk eller fryst kycklinglever
3 schalottenlökar
2 msk olivolja
1/2 dl vit balsamicovinäger
1 tsk rosépeppar
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt
100 g rumstempererat smör
Till servering
bröd
fikonmarmelad
cornichons
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per portion, exkl tillbehör.
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Pastejen går bra att frysa!
Pastejen går bra att frysa!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi676 KJ / 162 kCal
Fett15 g
Salt0.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer