Kycklinglimpa med tomat och basilika
En kycklinglimpa gjord med kycklingfärs, cannellinibönor och pesto tomat blir härligt smakrik och krämig. Här äts den tillsammans med kokt potatis, en sås med smak av basilika och en sallad gjord på cosmopolitansallad och gurka. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kycklinglimpa
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
500 g kycklingfärs
1/2 dl tomatpesto
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Sås
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1 cosmopolitansallad
1/2 gurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Blanda lite sambal oelek eller rostad lök i färsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2156 KJ / 514 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad kan man ersätta bönorna med, om man nu har IBS och inte kan äta det?
Marie-louise
2024-01-11Hej Marie-Louise! Du kan ersätta bönorna med två kokta potatisar eller ett ägg. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22