Kycklingmarinad
![Kycklingmarinad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77233/cf_259/kycklingmarinad.jpg)
God marinad till kyckling får du med vitlök, ingefära, soja och honung. Rör ihop smaksättarna med olja och häll marinaden över kycklingen i dubbla plastpåsar. Marinera minst två timmar, gärna över natten. Stek eller grilla kycklingen. Kycklingmarinaden ger fin sälta, sötma samt ingefärssting.
![Kycklingmarinad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77233/cf_259/kycklingmarinad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung
2 msk olja
4 kycklingfiléer eller hel kyckling (4 filéer motsvarar 1 hel kyckling skuren i portionsbitar)
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1100 KJ / 263 kCal
Fett8 g
Salt2.42 g
Kolhydrater17 g
Protein30 g
Kommentarer
Mango mörar allt kött. Rörsocker är ett bra alternativ.
Joakim
2024-07-13Jättegod marinad!
Madeleine
2024-07-07Jag har detta receptet som bas för kyckling och kött som ska grillas, sen använder jag en tesked rökt paprikapulver och tre matskedar sweet chilisås.
Emil
2024-06-20