Kycklingnuggets med dip

Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
1
Kycklingnuggets med dip

Med fina kycklingfiléer gör du dina hemgjorda nuggets, panerade i panko, ett japanskt ströbröd som är extra frasigt. Potatisklyftor rostade i ugnen och kycklingbitarna blir tillsammans en rätt som garanterat gör succé. Dippa både kyckling och potatis i en crème fraiche med sting.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Kycklingnuggets med dip

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1 msk  olivolja
salt och peppar
4   kycklingfiléer
1 dl  vetemjöl
1   ägg
2 dl  panko ströbröd
1/2 dl  olja
1/2   isbergssallad
2 dl  lätt crème fraiche paprika/ chili

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl och ströbröd (eller po-fiber).
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med finhckad paprika och chili alternativt i kryddform.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och jättegot. Tyckte kanske att bitarna blev lite för stora, delar nog filéerna på fyra bitar nästa gång. Kan tänka mig att de krispiga bitarna även passar i ett tortilliasbröd.

Sofia

2015-11-06

Näringsvärde per portion

Energi2888 KJ / 692 kCal
Fett27.5 g
Kolhydrater66.6 g
Protein40.6 g

Testa liknande recept

Kycklingröra till mackor
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpanna med blomkål och aprikoser
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salviafylld kycklingfilé från Italien
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Coleslaw med isbergssallad och ananas
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fläskkotlett med kapris- och citronsås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chicken nuggets med basilikasås
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 60 min att tillaga