Kycklingpasta med basilikapesto

Kyckling och pesto är något som alltid bör finnas på veckomenyn! Peston blandas ut med lite grädde, vilket ger rätten en underbar krämighet! Äts ihop med pasta och små söta körsbärstomater. Hoppas det ska smaka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna linguini eller radiatori)
1 rödlök
700 g kycklinginnerfilé eller tunnskivad kycklingfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
3 msk basilikapesto
2 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g körsbärstomater
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 653 kCal
Fett22 g
Salt1.4 g
Kolhydrater59 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Följde tips och tog lite oregano och soltorkad tomat
Louise
2025-03-26Riktigt gott
Gun
2025-03-22Så enkel . En kyckling buljong åkte i och tipset med lite oregano i följde vi. Och så gillar vi mycket sås, så vi drygade ut grädden m 2 dl mjölk. Toppen gott
Caroline
2025-03-19