Kycklingpaté
Utsökt kycklingpaté med kycklingfilé, kycklinglever, nötfärs, vitlök och timjan. Denna smakfulla paté serveras kall och skivad. Kycklingpatén passar utmärkt på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
Ingredienser
6 portioner
200 g kycklingfilé
200 g kycklinglever
300 g nötfärs
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl vispgrädde
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd majsstärkelse (majzena) i stället för vetemjöl.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället olja eller mjölkfritt margarin. Använd den mjölkfria "gräddeprodukten" Imat i stället för vispgrädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer