Sallad med kamutvete, kyckling och krispig kål
![Sallad med kamutvete, kyckling och krispig kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89617/cf_259/sallad_med_kamutvete__kyckling_och_krispig_kal.jpg)
Matig och färgglad sallad med spännande kamutvete som ger gott tugg. Koka gärna vetegrynen i grönsaksbuljong för mer smak. Rödkål och grönkål är supernyttigt och bidrar med härlig krispighet i salladen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
![Sallad med kamutvete, kyckling och krispig kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89617/cf_259/sallad_med_kamutvete__kyckling_och_krispig_kal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl kamutvete
1 grillad kyckling
1 rödlök
200 g rödkål
75 g grönkål
1 dl färska eller frysta granatäppelkärnor
1 msk olivolja
3 krm salt
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Ersätt kamutvete med t ex ris, quinoa eller bovete.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer