Kycklingsoppa
Kycklingsoppa med morötter, purjolök och potatis är mättande, snabblagad och värmande. Buljongen får god smak av buljongtärningar som också gör att soppan blir riktigt snabb att laga till.
Ingredienser
4 portioner
2 morötter (à ca 100 g)
1/2 purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
4 potatisar (à ca 100 g)
1 lagerblad
12 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 kycklingfiléer (à ca 175 g)
1 kruka färsk persilja (1 kruka motsvarar ca 3 msk fryst)
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna soppan med 1 tsk torkad timjan (för 4 port) och servera med bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi917 KJ / 219 kCal
Fett2 g
Salt5 g
Kolhydrater23 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Glömde lagerbladet, men hade i dragon. Det blev jättebra! Mosade grönsakerna med potatisstampen, alltså lite grövre än med mixer, innan jag lade i kycklingen.
Birgitta
2024-08-22God, enkel och billig. Det blir inte bättre än så!
Melvin
2024-07-19Hett tips! Lägger i en citron delad itu. En stor tumme, riven ingefära. Rotselleri + palsternacka istället för potatis. Minus 1 hönsbuljongtärning & purjolök. + kryddpeppar. Smaskens!
Angel
2024-04-12