Kycklingsoppa "allt-i-ett"
Kycklingsoppa "allt-i-ett" är smakrik och matig. Potatis, palsternacka, morot och lök får koka tillsammans med kycklingen. Krispiga sockerärtor gör susen i soppan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
6 portioner
ca 900 g kycklingben
3 - 4 potatisar
2 - 3 morötter
1 - 2 palsternackor
1 gul lök
2 l vatten
4 msk kycklingfond på flaska
10 - 15 champinjoner
150 g sockerärtor (eller vanliga frysta ärter)
1 msk mejram
1 tsk salt
2 krm peppar
t ex bladpersilja eller färsk koriander till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Vill du ha lite med indisk smak kan du krydda med spiskummin, paprikapulver eller lite curry. Är du ute efter hetta - släng i en hackad chilifrukt med champinjonerna och sockerärterna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Det står inget alls om purjo i ingredienslistan.. 🤔
Klara
2023-12-09Kanongod soppa. Vi brukar göra den mer som en gryta så att den blir lite matigare (har i mer rotgrönsaker) och använder kycklingfile istället. Självklart chilipulver i grytan också så att den får lite mer "sting". Den blir jättegod och är riktigt mager. Jag gör den i dubbel sats och fryser in i matlådor. Passar perfekt i lunchlådan på jobbet.
Annika
2008-08-21