Kycklingsoppa med grön curry
En härligt smaskig kycklingsoppa med sting. Soppan får exotiska smaker av currypaste, ingefära och kokosmjölk. Servera gärna din kryddiga currysoppa med jasminris.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g kycklingfilé
1 msk olivolja
3 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk currypaste
1 msk asiatisk fisksås
juicen från 1/2 citron
1 l kycklingbuljong (tärning/konc fond + vatten)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 burk vattenkastanjer (à ca 200 g)
1 burk bambuskott (à ca 200 g)
2 msk majsstärkelse
100 g sockerärtor
4 salladslökar alt purjolök (4 salladslökar motsvarar 5 cm purjolök)
1/2 dl hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Den blir galet salt om man följer receptet så smaka av med salt själv skulle jag säga!
Johanna
2020-05-11