Kycklingwok med nudlar och sojabönor
En smarrig, smakrik och snabblagad nudelwok med influenser från Thailand som kommer att sprida väldoft i hela köket. Kycklingen steks i en het panna tills den får färg och fräses sedan med färgstarka paprikan, sojan, ingefäran och sojabönorna. Servera med nykokta nudlar och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 msk riven färsk ingefära
250 g frysta sojabönor
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
1/2 dl vatten
ca 550 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar
4 port äggnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2329 KJ / 558 kCal
Fett10.4 g
Salt3.31 g
Kolhydrater61.1 g
Protein50.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Helt suverän maträtt. Så å.......gött! Tillsatte även suger snaps.
Britta
2020-04-23