Lamm- och myntaköttbullar
Varför inte testa på att krydda på köttbullarna lite extra? Testa att laga till köttbullar av lammfärs och mynta. Ett annorlunda och roligt alternativ till traditionella köttbullar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Ingredienser
6 portioner
1/2 dl ströbröd av vete
3/4 dl vatten
500 g lammfärs
1/2 dl finhackad mynta
1 - 2 ägg
1 tsk citronjuice
1 - 2 msk finhackad vitlök
1/2 tsk malen kanel
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 - 4 msk vetemjöl
Myntayoghurt
2 dl naturell yoghurt
1/2 dl finhackad mynta
1 msk pressad vitlök
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Köttbullar:
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd till färsen och rulla köttbullarna i glutenfritt mjöl eller majsstärkelse, Maizena.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg. Uteslut ägget och späd ev med lite vatten eller mjölk om det behövs.
Myntayoghurt:
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri yoghurt eller t ex mjölkfri softspread, Beneviva, utrörd till lagom konsistens.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda, men ska vara 1-2 msk vitlök enligt recept från tidningen och inte 1-1,5dl
Adam
2021-03-28Hej Adam! Du har helt rätt. Vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel på det här receptet. Vi har nu skrivit rätt mängd i receptet. Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-04-01jag gjorde dessa fast med annan kryddning. Hade i färsk koriander, vitlök, chilifrukt istället. Sen så gjorde jag korvar istället för bullar. Det var enklare. Det blev väldigt gott och mycket bra konsistens på köttbullskorvarna. Jag tänker göra detta fler gånger.
Eva
2006-07-14