Lammcurry
Ljuvlig lammgryta som för med oss på en smakresa till Indien. Med lammfärs, curry, färsk ingefära och kanelstång får du till en mustig gryta. Ännu matigare blir det med tärnad potatis i. Grytan serveras med basmatiris och len yoghurt som svalkar gott om det hettar till. Använd gärna bitar av naanbröd att plocka upp maten på tallriken med, mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013
Ingredienser
4 portioner
260 g naanbröd
2 gula lökar
2 bakpotatisar
ca 500 g lammfärs
1 msk olivolja
salt och peppar
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk curry
500 g krossade tomater
1 kanelstång
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
4 port ris, gärna basmatiris
125 g gröna ärtor
1 dl matyoghurt (10 %)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3458 KJ / 824 kCal
Fett25.4 g
Kolhydrater106.2 g
Protein39 g
Kommentarer
Istället för potatis och ärtor blev det morötter och squash eftersom det var det jag hade hemma. Kanelstången fick bara vara med ett tag men hade lite citrongräs som fick puttra med. Öste sen på med koriander och lite vitlök. Blev mycket gott!
Karin
2014-04-14Njae..... Lite smaklöst och småtrist. Att både ha tärnad potatis, ris och bröd i samma måltid blev dessutom lite kaka på kaka. Den tärnade bakpotatisen blev dessutom aldrig färdigkokt. Jag kokade i 30 minuter och potatisbitarna var ändå lite småhårda, tyvärr.
Susanne
2013-11-10