Lammfärs blanco med oliver
Lammfärs blanco är en rolig variant av den klassiska köttfärssåsen. Istället för tomatsås blandas lammfärsen med grädde. Det som utgör kryddningen i såsen är oliverna och den speciella smaken och karaktären av timjan. Servera med nykokt tagliatelle och körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer