Lammfärssås med champinjonsallad
En mustig färssås med en ljuvlig smak av timjan, vitlök och rosmarin. Lammfärsen får puttra i den goda tomatsåsen tills smakerna gift sig och såsen fått en perfekt konsistens. Servera med nykokt pasta och en fräsch sallad på champinjoner, ruccola och en rödvinsvinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017
Ingredienser
4 portioner
Lammfärssås
1 rödlök
1 tsk olja
ca 500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
500 g krossade tomater
salt och peppar
4 port pasta (radiatori)
Champinjonsallad
250 g champinjoner
65 g rucola
1 msk olja
1/2 msk vinäger
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Gör en vinägrett till champinjonerna av olja och vinäger. Pressa i en av vitlöksklyftorna och smaksätt med senap.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2788 KJ / 666 kCal
Fett30.3 g
Salt2.06 g
Kolhydrater60.6 g
Protein33.9 g
Kommentarer