Lammgrillare med rotfrukter i dillpistou

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Lammgrillare med rotfrukter i dillpistou

Lammgrillare med rotfrukter i dillpistou är en provencalsk rätt med spännande smaker från Frankrike. Lammkorv tillsammans med fräscha rotfrukter och dillpistou som du gör på dill, rapsolja och lagrad ost blir en välsmakande och vinnande rätt.

Lammgrillare med rotfrukter i dillpistou

Ingredienser

4 portioner
500 g  lammgrillare

Rotfrukter

2   morötter
1/3   rotselleri
1/3   kålrot
6   potatisar
2   rödlökar
2 msk  olivolja
salt och peppar
1   purjolök

Dillpistou

1   kruka dill
1/2 dl  rapsolja
1 msk  vatten
1 1/2 dl  riven lagrad ost (t ex västerbottenost eller prästost)

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på lammgrillarna. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3355 KJ / 798 kCal
Fett44.2 g
Kolhydrater66.7 g
Protein28.1 g

Testa liknande recept

Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade rotfruktstorn med örtsalsa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Linssoppa med fisk
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga