Lammgryta
![Lammgryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15133/cf_259/lammgryta.jpg)
Vällagad lammgryta med lök och morötter som har en smakrik mustig karaktär. Servera med pasta eller kokt potatis och ha med fördel sardellaioli till, vilket förhöjer smakupplevelsen ytterligare.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
![Lammgryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15133/cf_259/lammgryta.jpg)
Ingredienser
6 portioner
800 g benfritt lammkött t ex stek i grytbitar
250 g färsk steklök
2 msk olivolja
2 pkt krossad tomat (à 500 g)
2 msk konc köttfond och vinfond
2 lagerblad
2 morötter
salt
nymalen svartpeppar
3 msk bladpersilja till dekoration
För alla
Lammgrytan är fri från gluten och ägg om grytan serveras med pasta och tillbehör som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Med gremolata till är den kanongod!
Maria
2022-01-15Med 2tsk Sambal oelek i, blir det sting i grytan.
Anders
2012-04-29Det var enkelt och jättegott !!! ska lagas mera...
Leif
2011-05-01