Lammgryta med parmaflarn
Är du sugen på en mustig och matig gryta? Testa att laga till lammgryta med parmaflarn. Grytan har bland annat smak av vitlök, timjan, oregano, parmaskinka, balsamvinäger och kalvfond. Servera lammgrytan med potatis och grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 portioner
600 g benfri lammstek
4 vitlöksklyftor
250 g schalottenlökar eller steklökar
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 msk kalvfond
2 dl vatten
2 msk balsamvinäger
1 dl vispgrädde
4 skivor parmaskinka
2 tsk arrowrotsmjöl
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kalvfonden.
I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos och mjölkproten.
Gör laktiosfri: Använd laktosfri grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: Använd havre-, soja- eller risbaserat gräddalternativ. Stek i mjölkfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lättlagat och mycket gott
Britt
2003-04-27Det var inte alls svårt att göra.
Carina
2002-11-05Det var inte alls svårt att göra.
Carina
2002-11-05