Lammkebab i pita med rödbetor och getost
![Lammkebab i pita med rödbetor och getost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_52306/cf_259/lammkebab_i_pita_med_rodbetor_och_getost.jpg)
Kebab med färsspett av lammfärs, kryddade med vitlök, persilja och dijonsenap. Bryn och stek klart spetten i ugn. Med sallad, rårivna rödbetor och kräm av getost (chèvre) och smetana får du en ljuvlig mellanösternmiddag i pitabröd. Till vardag eller helg. Rostad mandel ger söt knaprighet.
![Lammkebab i pita med rödbetor och getost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_52306/cf_259/lammkebab_i_pita_med_rodbetor_och_getost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
1 ägg
1/2 dl vatten
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 msk olivolja
8 träspett
2 rödbetor
100 g getost
1 dl smetana
flingsalt
peppar
pitabröd
1/2 romansallad
50 g rostade mandelspån
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite getost kan ev tålas, använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pitabrödet
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3165 KJ / 755 kCal
Fett45.6 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer