Lammkebab i pitabröd
![Lammkebab i pitabröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100894/cf_259/lammkebab_i_pitabrod.jpg)
Skippa tacos till fredagsmyset och bjud i stället på plockvänlig lammkebab med små lammfärsbiffar i pitabröd med grönsaker, vitlöksdressing och het srirachasås. Krydda lammfärsbiffarna med vitlök, spiskummin och persilja så lyfter smakerna ytterligare.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
![Lammkebab i pitabröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100894/cf_259/lammkebab_i_pitabrod.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g lammfärs
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
3 msk hackad persilja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 isbergssalladshuvud
1 rödlök
2 tomater
4 pitabröd
smör till stekning
Till servering
färdig dressing med vitlökssmak
chilisås av srirachatyp
färsk mynta eller koriander
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.
Gör äggfri: Uteslut ägget, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2324 KJ / 556 kCal
Fett29 g
Salt2.6 g
Kolhydrater45 g
Protein27 g
Kommentarer