Lammkebab med ärt- och myntahumus
![Lammkebab med ärt- och myntahumus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33895/cf_259/lammkebab_med_art-_och_myntahumus.jpg)
Lammkebab med ärt- och myntahumus är ett smakrikt recept ifrån det libanesiska köket. Servera kebab med myntahumus och rostad potatis eller grönsakscouscous.
![Lammkebab med ärt- och myntahumus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33895/cf_259/lammkebab_med_art-_och_myntahumus.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g lammfärs
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 gul lök
1 ägg
1 msk sambal oelek
1 tsk salt
1 msk olja
Myntahumus
4 dl gröna ärtor (4 dl motsvarar ca 250 g)
1 kruka mynta
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Servera med potatis.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget, öka mjölkmängden med 1/2 dl (för 4 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2663 KJ / 636 kCal
Kommentarer