Lammkorv med palsternackspuré och räksallad
Ett härligt och matigt recept på lammkorv med krämig palsternackspuré och fräsch räksallad. Du steker korven och gör puré av bland annat palsternacka, vitlök, citron och mjölk. Aptitligt och matigt!
Ingredienser
4 portioner
4 palsternackor
2 vitlöksklyftor
citronsaft
50 g smör
1 - 1 1/2 dl mjölk
salt och peppar
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1/2 gurka
1 svenskt äpple
1 schalottenlök
1/2 dl koriander
1 dl skalade räkor
lammkorv
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det verkar gott, även om kombinationen lammkorv och räkor låter lite fel. Men, i vilken ICA-butik hittar man riktig lammkorv? Som är tillräckligt färsk. Jag tänker inte typ chorizo där lammet dränks av kryddor. ICA har tyvärr inte gjort sig känt för att ha ett överflöd av svenska intressanta råvaror. Vart tar de fina svenska köttvarorna vägen? Som alla kockar talar om i TV. Varför bara slätstruket stereotypt?
Karl
2008-11-01