Lammkorv med tomat och salvia
![Lammkorv med tomat och salvia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33048/cf_259/lammkorv_med_tomat_och_salvia.jpg)
Lammkorv med tomat och salvia i ugn är tillsammans med klyftpotatis en trivsam middagsrätt. Matyoghurt blandat med honung och dijonsenap blir en härlig mjuk kontrast till den mustiga lammkorven.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
![Lammkorv med tomat och salvia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33048/cf_259/lammkorv_med_tomat_och_salvia.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 - 3/4 kruka salvia
1 litet blomkålshuvud
Lammkorv
4 korvar t ex kryddiga lammkorvar (4 st motsvarar ca 500 g)
1 burk cocktailtomater (à 400 g)
1 msk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
Yoghurt
1 dl matyoghurt (10%)
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Tips
Lammkorven är mustig utan att vara kryddstark. Andra korvar, till exempel falukorv, går också bra.
Har du lagat receptet?
Kommentarer