Lammkorv med tomat och salvia

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Lammkorv med tomat och salvia

Lammkorv med tomat och salvia i ugn är tillsammans med klyftpotatis en trivsam middagsrätt. Matyoghurt blandat med honung och dijonsenap blir en härlig mjuk kontrast till den mustiga lammkorven.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Lammkorv med tomat och salvia

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 - 3/4   kruka salvia
1   litet blomkålshuvud

Lammkorv

4   korvar t ex kryddiga lammkorvar (4 st motsvarar ca 500 g)
1   burk cocktailtomater (à 400 g)
1 msk  torkad oregano
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2 msk  olivolja

Yoghurt

1 dl  matyoghurt (10%)
1 msk  dijonsenap
1 tsk  honung

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Lammkorven är mustig utan att vara kryddstark. Andra korvar, till exempel falukorv, går också bra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Blomkålsdipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korv med lök och äpple
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med citronrostad blomkål
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currystekt blomkål med mandel
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blomkål polonaise
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga