Lammkotletter med vitlökskräm och lökpotatis
Kotletter av lamm med en kräm av vitlök och ugnsbakade potatisklyftor med rödlök är en middag du gärna serverar till helgen. Potatisklyftorna tillsammans med vitlökskrämen på kvarg och färska örter passar otroligt fint med lammkotletterna.
Ingredienser
4 portioner
Lökpotatis
1 påse djupfrysta potatisklyftor (à 600 g)
4 rödlökar
Vitlökskräm
4 - 5 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 1/2 dl kvarg (10 %)
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 - 3 msk hackade örter t ex basilika, timjan eller persilja
Lammkotletter
4 dubbla (à ca 125 g) eller dubbelt så många enkla (à 60 g) lammkotletter
1 msk olja till stekning
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvargen med sojabaserad färskost utrörd i lite vatten.
Gör så här
Tips
Har du ingen mixerstav kan de stekta vitlöksklyftorna mosas med en gaffel innan de blandas med kvarg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2165 KJ / 516 kCal
Fett12.4 g
Kommentarer