Lammracks med aubergine och squash
![Lammracks med aubergine och squash](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16340/cf_259/lammracks_med_aubergine_och_squash.jpg)
Lammracks med aubergine och squash är en fräsch men samtidigt mättande varmrätt med krämig matyoghurt som tillbehör. Auberginen och squashen steks lätt i olivolja och kryddas med salt och peppar. Lammköttet tillagas i ugnen för extra mörhet.
![Lammracks med aubergine och squash](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16340/cf_259/lammracks_med_aubergine_och_squash.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg lammracks
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk olivolja
1 aubergine
1 squash
Tillbehör
squash
aubergine
matyoghurt
För alla
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosreducerad: välj laktosreducerad matyoughurt.
Gör så här
Tips
Stek skalade krossade vitlöksklyftor, färsk rosmarin och timjan i olivoljan samtidigt med köttet. Det ger lite mera smak till lammet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer